Instellingen mailserver Antenna

• Log in op Gmail (https://www.gmail.com)
  • Ga als je ingelogd bent naar Instellingen (Tandwiel rechtsboven):

• Klik op het tabblad Accounts en import of Accounts:
  • Klik in het gedeelte 'E-mail bekijken uit andere accounts' op Een e-mailaccount toevoegen.

• Er verschijnt een pop-up venstertje:
  • Geef het e-mailadres van je account bij Antenna op klik vervolgens op Volgende.
  • Voer je gebruikersnaam als: bv gebruikersnaam@domein.nl
  • Voer je wachtwoord in
  • Voor de POP3-server vul in: webmail.antenna.nl (Port 995)
  • Zet een vinkje bij 'Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten'
  • Zet ook een vinkje bij 'Altijd een beveiligde SSL-verbinding gebruiken...'
  • Op zich is het handig de berichten te labelen, want dan zijn ze herkenbaar
  • Het laatste vinkje zet de berichten in een aparte folder in plaats van in de Inbox (misschien overzichtelijker)
    Klik 'Account toevoegen', Gmail test nu of het goed is ingevuld.

Volgend venstertje:
  • Als het goed is, is je account nu toegevoegd.
    Je kunt nu e-mailberichten downloaden van dit account.
    Wil je ook e-mail kunnen verzenden met het mailadres dat zojuist is ingesteld, kies dan voor 'Ja, ik wil ...'
  • Haal het vinkje weg voor 'Behandelen als alias'.

Volgend venstertje:
Configureer dat je mails worden verzonden namens het account:
  • SMTP-server: webmail.antenna.nl
  • Poort: 465
  • Gebruikersnaam, net als hierboven: bv gebruikersnaam@domein.nl
  • Wachtwoord: identiek aan het eerder ingevulde wachtwoord
  • Keuzerondje bij: SSL
Nadat je dit hebt bevestigd, wordt er een verificatiecode/link gestuurd naar het mailadres.
Als dat is gelukt, kun je mail versturen vanuit je Gmail-interface.
De mails vind je gegroepeerd terug onder 'Categorieen' in het linker menu.

Ter referentie: Gmail-artikel op HowToGeek

Configuratiegegevens:

SMTP-server: webmail2.antenna.nl
Poort: 465
Gebruikersnaam: gebruikersnaam@maildomein.nl
Wachtwoord: (is je bekend)
Beveiligde verbinding via TLS aanvinken
Opslaan met Account toevoegen