Handleiding instellingen nieuwe extra veilige mailserver voor Thunderbird

Thunderbird

1. Open Thunderbird
  2. Klik op Extra > Accountinstellingen. (Bij sommige versies: Bewerken > Accountinstellingen)
  3. Klik op Serverinstellingen van het email adres wat je via Antenna hebt.

Je ziet nu:

Thunderbird Server Settings Antenna
    - Servername wordt: webmail2.antenna.nl
    - Achter je gebruikersnaam vul je jouw @domeinnaam in.
    - Bij Imap: kies poort 993 verbindingsbeveiliging SSL/TLS
    - Bij POP: kies poort 995 verbindingsbeveiliging SSL/TLS
  4. Als je mail wordt verzonden via je ADSL- of kabelleverancier, ben je nu klaar en kilk je op 'OK'

Indien je Antenna ook als verzend server gebruikt:

1. Klik op Uitgaande Server (SMTP) (onderaan de lijst links bij Accountinstellingen), of 'Outgoing server (SMTP)' indien u de Engelstalige versie heeft.
  2. Je ziet nu:
    Thunderbird
  3. Klik op de betreffende SMTP-server.
  4. Klik op Bewerken. Je ziet dan:
  5. Thunderbird SMTP-details
  6. Zet achter de gebruikersnaam @domeinnaam
  7. Kies hier voor Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS (poort 465) of STARTTLS (poort 587)
  8. Klik op: OK
  9. Klik daarna nogmaals op OK. De gegevens zijn nu opgeslagen.
  10. Bij het verzenden van een nieuw mailbericht wordt je waarschijnlijk gevraagd om je wachtwoord opnieuw in te geven.

Aanvullende instellingen voor IMAP

Als je IMAP gebruikt, moet je je abonneren op je mappen:

1. Selecteer je email adres in de linker kollom
  2. Klik met de rechter muisknop op je mailadres en daarna op 'Abonneren'
  3. Je ziet nu de mappen.
  4. Selecteer de mappen die je wilt hebben, plaats daartoe een vinkje bij de betreffende mappen
  5. Klik op 'OK'. De gegevens zijn opgeslagen.

6. Alernatief voor Thunderbird onder Ubuntu:

1. Menu -> Bewerken -> Server Settings -> Knop Geavanceerd
    2. Hier staat bij bij de onderstaande optie aangevinkt: Alleen ingeschreven folder
    3. Deze optie uitvinken en opslaan.
    4. Daarna Thunderbird afgesluiten en opstrarten.
    5. Alle folders komen weer in beeld